Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Oljeselskapene – lyse utsikter

Publisert:19. februar 2019

Med en turbulent periode bak oss i oljemarkedet ser vi noe lysere på utsiktene for 2019. Oljeselskapene sitter nå på solide balanser, kontantstrøm som tåler oljepriser godt ned mot 45 dollar pr. fat samt utsikter til vekst man sjelden før har sett.

Vi tror spesielt oljeselskapene nå står foran en unik periode hvor fremtidig vekst kan sikres med et kostnadsnivå som er 50 prosent ned siden toppen i 2014. Kapitaldisiplinen fortsetter med uforminsket kraft, noe vi fikk bekreftet gjennom fjerdekvartalsrapportene som vi nå er ferdige med. Marginforbedring innen oljeservice inneværende år ser veldig vanskelig ut bortsett fra utvalgte deler av verdikjeden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn