Kapital

Investor · Anbefalinger:

Makrodrevne børskurser

Ikke like høy og mørk: Den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell toner ned renteretorikken. Men vil det sende børskursene videre opp på Wall Street? På ingen måte gitt, mener vi. Foto: NTB Scanpix AFP
Publisert:21. februar 2019

Tja, så var januar over, og Oslo Børs endte på plussiden. Imidlertid skaper et langt fra stødig internasjonalt makrosentiment mer og mer usikkerhet blant investorene, også på vår hjemlige børs.

Den amerikanske sentralbankens seneste rentemøte var preget av en langt mer forsiktig retorikk. Budskapet til de finansielle markedsaktørene går mer i retning av at det ikke er like positive internasjonale veksttendenser som før, hvilket i sin tur virker hemmende opp mot den løpende inflasjonstakten i USA og de amerikanske husholdningers egne inflasjonsforventninger. Derfor vil banken være mer tålmodig når den nå vurderer hva slags rentesetting som vil være passende til den amerikanske økonomien i tiden som kommer. Flere og flere makroanalytikere peker nettopp på at USAs økonomi går mot slutten av en av sine lengste oppgangsperioder, og i rentemarkedet kan dette til en viss grad leses ut fra det faktum at den svært så omtalte amerikanske tiårsrenten har kommet kraftig ned på bare få måneder. Enkelte markedsstrateger mener det derfor kan ligge an til at den amerikanske sentralbanken setter renten ned i 2019 – mens tiåringen kan komme under to prosent i løpet av ett eller halvannet år.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn