Kapital

Investor ·  Teknisk analyse:

Er konsolideringen over?

Grieg Seafood: En lang positiv undertone i RSI-chartet støtter fremdeles den stigende hovedtrenden, men den fallende tendensen i toppen legger et press på stigningstakten. Teknisk støtte på 110, 105 og 100 kroner. Teknisk motstand på 115 kroner. © Hegnar Media
Publisert:21. februar 2019

Oslo Børs og lakseaksjene går sidelengs enn så lenge, men hvilken vei vil de ta?

Oslo Børs har konsolidert stillingen etter nyttårsrallyet og beveget seg mellom 830 (litt under) og 850 (litt over) den siste måneden. Brudd på et av disse nivåene vil indikere den videre retningen – i hvert fall på kort sikt.

Brudd opp, på stigende omsetning, vil utløse kjøpssignal med potensial opp mot 870 og 200-dagers glidende gjennomsnitt. Brudd ned vil utløse et lite salgssignal med potensial ned til neste tekniske støtte på 820, 810, 800 og kanskje 780 igjen. Kommer et brudd på stigende omsetning, kan fallet forsterkes.

Annonse
<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph><text>Hovedindeksen: Det er en forutsetning for videre oppgang at den positive undertonen i RS-chartet holder.</text></paragraph></paragraphlayout></richtext>
Hovedindeksen: Det er en forutsetning for videre oppgang at den positive undertonen i RS-chartet holder.

Dette er signalene

Utviklingen i RSI kan gi signaler om hva som kan skje. Foreløpig er det en positiv undertone som tilsier at konsolideringen kan fortsette innenfor det nevnte intervallet. Men RSI ligger under 50-nivået, noe som signaliserer avtagende stigningstakt. Det kan signalisere ny testing av bunnen i intervallet.

Så lenge den positive undertonen i RSI chartet holder kan dette være forbigående og en kjøpsmulighet, men brytes den positive undertonen, kan det signalisere testing av de nevnte støttenivåene.

Så spør noen kanskje om det kan være i ferd med å etableres en stor hode/skulder-formasjon, med halslinje på 780-nivået? Og om høyre skulder dannes nå?

Faller hovedindeksen gjennom den tekniske støtten i underkant av 830-nivået, samtidig som omsetningen øker og den positive undertonen i RSI-chartet brytes, kan ikke det utelukkes. Noen vil trolig sikre seg mot det ved å legge stop loss på 780-nivået eller litt over.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph><text>Mowi: For å signalisere ny oppgang til all-time high må aksjen bryte 192-nivået på stigende omsetning.</text> </paragraph> <paragraph> </paragraph> <paragraph> </paragraph> <paragraph></paragraph></paragraphlayout></richtext>
Mowi: For å signalisere ny oppgang til all-time high må aksjen bryte 192-nivået på stigende omsetning.

Sidelengs i Mowi

Utviklingen i Mowi ligner på den i Hovedindeksen. Aksjen har hentet seg inn igjen etter fallet i november og desember og konsoliderer i området 185 til 192, med et sikkerhetsnett på 180-nivået.

Vi tror mest på et brudd opp. Kommer det på stigende omsetning, kan det signalisere videre oppgang til tidligere all-time high. Et brudd ned kan signalisere fall tilbake til 180 og kanskje 175 kroner.

Det er en fallende tendens i toppen av RSI-chartet, samtidig som det er nesten like lang positiv undertone. Brudd på en av de to vil signalisere hvordan stigningstakten kan utvikle seg videre. Brudd ned vil være et klart svakhetstegn. Brudd opp, et tegn på styrke. 


Les også:

Røkke og Stordalen har nesten 30 biler til sammen:

Se rikingenes luksusbilpark

To milliardærer skiller seg ut med særdeles rikholdige garasjer. Kjell Inge Røkke og Petter Stordalen har til sammen nesten 30 biler registrert i sine navn. Hos sistnevnte er det luksuriøse elbiler som dominerer. 

10 min lesetid

Våren 2020 kan være tidspunktet der flere egenkapitalbevis på Oslo Børs nådde bunnen.

Attraktive sparebanker

5 min lesetid

Andre leser også: