Kapital

Investor ·  Eiendomsfokus:

De finansielle aktørene driver markedet

© Hegnar Media
Publisert:15. februar 2019

Finansielle aktører sto bak nesten halvparten av det som ble kjøpt av næringseiendom i fjor. Legger vi til transaksjoner der tilretteleggere i større eller mindre grad opptrådte som kjøpsråd-giver, sto de bak nærmere 60 prosent av volumet.

De finansielle aktørene, i denne sammenheng definert som norske fond og syndikatører, tar en stadig større plass i eiendomsmarkedet. I fjor kjøpte disse aktørene eiendom for om lag 40 milliarder kroner, tilsvarende 45 prosent av transaksjonsvolumet. Syndikatørene tok brorparten av dette volumet med 30 milliarder. (Her har vi utelatt transaksjoner hvor syndikatørene i større eller mindre grad agerte som kjøpsrådgiver. Dette volumet utgjorde om lag ni milliarder i fjor.) Dette er ny rekord, og for første gang er syndikatørene største brutto kjøper av norsk næringseiendom.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn