Kapital

Investor ·  Kredittfokus:

Et utgangs­punkt for en ny finanskrise?

Petter Slyngstadli
Publisert:1. februar 2019

Nå frykter investorene tre bokstaver – bokstaver som kan ramme økonomien og kanskje sende verden ut i en ny finanskrise: BBB!

Finansiell innovasjon med det amerikanske boligmarkedet som utgangspunkt var en utløsende faktor for den globale finanskrisen i 2008. Rundt amerikanernes boliglån ble det skapt en rekke finansielle konstruksjoner som skulle minimere risikoen for tap, samtidig som de ga en liten risikopremie. De mystiske trebokstavkonstellasjonene CDO, CDS og CLO var i sentrum for det finansielle korthuset som raste sammen for ti år siden. Nå er det imidlertid tre andre bokstaver som investorene frykter skal ramme økonomien og kanskje sende verden ut i en ny finanskrise: BBB!


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn