Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Et japansk perspektiv på norsk pengepolitikk

Publisert:8. februar 2019

Ved inngangen til 2019 er det kanskje verdt å ta seg tid til å tenke på hvordan norsk økonomi ser ut med utenlandske briller. Her med japanske perspektiver.

Japan er tross alt et fjellrike med en gammel kultur som har blitt moderne utbygget. Rikt og forgjeldet på samme tid. Med en befolkning som har ståltro på at akkurat deres land er verdens beste. Med et ønske om at folk flest skal ha et godt liv. Mange likhetstrekk har vi. Og i januar ga den japanske sentralbanken i realiteten opp håpet om at inflasjonen kan normaliseres til de ønskede to prosent i overskuelig fremtid. Senkningen av inflasjonsprognosen for inneværende år var massiv, fra 1,4 til 0,9 prosent. Med nedsiderisiko, nå som “PEAK I-Phone” er bak oss, og en ny priskonkurranse i telekomsektoren er i emning i Tokyo.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn