Kapital

Investor ·  Shippingfokus:

2019 – seilas på opprørt hav?

Sverre Bjørn Svenning
Publisert:1. februar 2019

Inneværende år tegner til å bli et utfordrende år for shipping, uansett hvilket markedssegment man ser på.

Og det er først og fremst to faktorer som vil påvirke sektoren som helhet: innføringen av nye krav til marint drivstoff fra 2020 og handelskrigen mellom USA og Kina. Denne handelskonflikten er noe langt mer enn en stirrekonkurranse hvor man venter på den som blunker først. Man skal ikke si at den er lammende heller, men utvilsomt øker den usikkerhetsnivået som reduserer appetitten for investeringer og handel og er derigjennom negativ for etterspørselen av sjøtransport.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn