Kapital

Investor ·  Slik ble prognosene 2018:

Rådene som slo til

Publisert:31. desember 2018

I fjor på denne tiden så vi for oss et boligmarked under press og i mer balanse. Vi spådde en flat utvikling i arbeidsmarkedet og svar utvikling innen detaljhandelen. Her er oppsummeringen av Kapitals prognoser for 2018 – og fasiten på hvordan det gikk.

For ett år siden var oljeprisen på sitt høy- este nivå siden våren 2015. På vei inn i 2018 spådde vi ikke noen ny oljepriskollaps, men understreket likevel at de amerikanske oljeskiferprodusentene ville spille en avgjørende rolle i oljemarkedet – noe de definitivt gjør. Alt i alt så vi for oss en oljepris, Brent, i området rundt 60 dollar fatet, et nivå den i skrivende stund også ligger på. Snittet for 2018 er imidlertid høyere, i området pluss minus 73 dollar fatet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn