Kapital

Investor ·  Aksjemarkedet 2019:

Oslo Børs: Ned!

P/E Oslo Børs: Høyt priset.NTB scanpix
Publisert:31. desember 2018

Stikkord ved meglerbordene er ikke lenger oppjusterte kursmål og billige multipler. Nå snakkes det derimot om en invertert rentekurve, handelskrig og høyere renter – noe som bør skremme vannet av investorene. Vi tror Oslo Børs i 2019 skal ned mellom fem og ti prosent, men med risiko for enda dypere kursfall.

For nøyaktig ett år siden spådde vi at Oslo Børs ville falle, blant annet fordi prisingen av norske aksjer i snitt var betydelig høyere enn for eksempel gjennomsnittet av europeiske aksjer – dette på tross av at norske aksjer over tid prises med en klar rabatt mot de europeiske. Men Oslo Børs sendes stadig nå i desember nærmere den røde linjen – så kanskje fjorårets børsparole er i ferd med slå til, stikk i strid med hva det klare flertallet av norske aksjestrateger spådde ved inngangen til 2018? Men hva så med 2019?


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn