Kapital

Investor · 

Julerallyet som forsvant

Hovedindeksen: Vi holder på det vi skrev for en kanpp måned siden, at trenden er brutt og at det er rom for fall til 812 - og kanskje ned mot 700 i løpet av det kommende året. © Hegnar Media
Publisert:3. januar 2019

Det er ikke mye positivt å spore i chartene. Ikke i Storebrand-chartet heller.

For halvannen måned siden skrev vi (Kap. 19/18) at den snart tre år lange oppgangstrenden kunne være over. Både 850, 812 og 780 kunne da være innen rekkevidde for hovedindeksen på Oslo Børs før nyttår.

To utgaver før hadde vi også gjort oppmerksom på at oppgangen på Oslo Børs kunne gå mot slutten, og kunne fortsette sidelengs til ned i 1 – 3 år. Kanskje ned 20 – 30 prosent fra toppen. Salgssignalene hadde kommet på løpende bånd, og det var bare dødskrysset som manglet. Da det og trendbruddet var et faktum, åpnet det for videre fall.

Annonse

Vi holder på at de tekniske signalene tilsier at Oslo Børs kan falle videre, og at hovedindeksen kan falle til bunnen i megatrenden – ned mot 700. Underveis vil det komme korreksjoner opp igjen, men i skrivende stund er sannsynligheten stor for at de kan bli forbigående.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph><text>Storebrand: Dersom den aksjen faller til bunnen i den lange, lange trenden, vil aksjen halveres fra toppen. Og det er fullt mulig.</text></paragraph></paragraphlayout></richtext>
Storebrand: Dersom den aksjen faller til bunnen i den lange, lange trenden, vil aksjen halveres fra toppen. Og det er fullt mulig.

Oljeprisen falt videre

I slutten av november (Kap 21/18) skrev vi at utviklingen i oljeprisen og hovedindeksen lignet på hverandre. Den stigende trenden var brutt, og dødskrysset var tydelig også i Brent-chartet.

Oljeprisen falt også ned i neste intervall fra 61–56 dollar. Skulle oljeprisen nå også falle under 56 dollar åpner det for fall ned i neste etasje, som strekker seg ned mot bunnen i den lange, stigende trenden.

RSI kommer tilbake fra et oversolgt område, noe som kan signalisere en korreksjon opp igjen, kanskje opp mot 64 dollar, men i øyeblikket er det stor sannsynlighet for den i så fall kan bli forbigående.

For å signalisere at bunnen er passert må det etableres en bunn i RSI-chartet samtidig som Brent stiger forbi 70-nivået igjen.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph><text>Brent: Oljeprisen falt ned i intervallet 61 til 56 dollar. Faller den under 56,5 dollar kan den fortsette ned til 54, 52 og bunnen i den lange stigende trenden.</text></paragraph></paragraphlayout></richtext>
Brent: Oljeprisen falt ned i intervallet 61 til 56 dollar. Faller den under 56,5 dollar kan den fortsette ned til 54, 52 og bunnen i den lange stigende trenden.

Storebrand ser stygg ut

Aksjen har brutt 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt. 50-dagerssnittet har i tillegg falt under 200-dagerssnittet og etablert et såkalt dødskryss.

Flere stigende trendlinjer er brutt, og nå testes den tekniske støtten i underkant av 63-nivået. Ryker den, kan aksjen i første omgang falle videre til neste tekniske støtte på 60 kroner. Under 60 kroner kommer aksjen i så fall ned i intervallet som strekker seg ned til 54 kroner. Og dernest 46 kroner og bunnen i trenden på 38 kroner.

RSI-chartet viser at den lange, positive undertonen er brutt. I tillegg er det etablert en fallende trendlinje i toppen som signaliserer at stigningstakten er på vei ned, også på lengre sikt. RSI kommer nå tilbake fra et oversolgt området under 30. Det kan signalisere at det kan komme en liten rekyl opp mot 67–68 kroner, men det er stor sannsynlighet for at den i så fall blir forbigående. 


Les også:

Andre leser også: