Kapital

Investor ·  Porteføljefokus:

Følg med på langtidsvarselet

Publisert:3. januar 2019

Kredittanalysemodeller kan være så avanserte de bare vil, men i likhet med alle andre sliter de med å spå været. Det er kinkig, fordi været er ganske avgjørende for økonomien.

Forskere estimerer at 20 prosent av økonomien i USA er direkte påvirket av været, og lønnsomheten i nesten alle sektorer rammes. Det er åpenbart at vindmølleselskaper påvirkes av om det blåser eller ikke. Det er også intuitivt at andre typer kraftselskaper er værsensi- tive. Men allerede før det regjeringsnedsatte klimarisikoutvalget har presentert sine tall (de kommer 14. desember), kan vi erkjenne at en overraskende stor andel andre typer selskaper i høyrentemarkedet, og markedet for øvrig, har blitt påvirket av det til dels unormale været i 2018.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn