Kapital

Investor ·  Porteføljefokus:

Snarlig nedtur i aksjemarkedet - fake news?

Kjartan Farestveit, DNB Asset Management © Hegnar Media
Publisert:16. november 2018

I DNB Asset Management mener vi at fallet i oktober er en korreksjon og ikke starten på en ny nedtur. Vi har derfor kjøpt aksjer.

I høst har det vært urolig i aksjemarkedene. De toneangivende børsene var ned rundt ti prosent på det meste. Når vi opplever brå fall i aksjemarkedet, vil vi alltid vurdere om dette er en korreksjon eller starten på en lengre og større nedtur. Korreksjoner kjennetegnes av fall i aksjemarkedet på ofte rundt 10–15 prosent – og de er kortvarige. Store nedturer er dypere og har ofte en tendens til å vare lengre. Har de store nedturene noe felles, og kan lærdommen fra dem brukes i dag? I diagrammet har jeg vist korreksjoner på Oslo Børs siden aksjemarkedet snudde oppover i 2009. De er markert i blått. I rødt vises de store nedturene. Korreksjoner bør utnyttes til å vekte seg opp i aksjer. Er det en stor nedtur på gang, skal man holde seg i ro til det har falt betydelig mer enn 10–15 prosent.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn