Kapital

Investor ·  Shippingfokus:

Rekyl i LNG

Foto: NTB scanpix Reuters
Publisert:27. november 2018

Trendbrudd eller bare et blaff? Forventningene om bedre tider i 2018 har gått i oppfyllelse. Inntjeningen både i markedet for enkeltreiser samt periodemarkedet bedret seg ganske spektakulært i tredjekvartal – og har holdt seg på det samme høye nivået så langt i fjerdekvartal.

For markedet har styrket seg fra 30–40.000 dollar dagen for reiser fra Atlanterhavet til Asia tidligere i år til rundt 125. 000 dollar dagen, mens periodemarkedet for tolv måneder styrket seg fra nivåer litt over spotmarkedet tidligere i år til 110.000 dollar dagen. Enkelte spotslutninger har endog blitt rapportert til nærmere 200.000 dollar i et marked med mangel på skip i gitte posisjoner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn