Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Moderate boligprisutsikter for de neste årene

Marius Gonsholt Hov, Handelsbanken Markets NTB scanpix
Publisert:21. november 2018

Norges Bank legger til grunn en riktig så frisk oppgang i lønnsveksten de neste årene. Og skulle den forventede oppgangen utebli, ja, da er det også et argument for færre rentehevninger. I sum taler rente- og lønnsutsiktene for en moderat boligprisoppgang de neste to til tre år.

Etter et litt rufsete 2017, særlig i Oslo, har årets boligmarked vist en riktig så pen utvikling. De sesongjusterte tallene kan nemlig fortelle om en relativt rask innhenting på vårparten, som deretter ble avløst av en utflating. Riktignok har prisutviklingen i Oslo vært litt svakere enn for landsgjennomsnittet. Sesongjustert har det vært en forsiktig prisnedgang i Oslo de siste tre månedene. Men når tallene uansett er såpass nær nullstreken, mener jeg vi fint kan si at det hele har flatet ut. I så måte har markedet gjort de mer ekstreme spådommene til skamme.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn