Kapital

Investor · Anbefalinger:

Langt fra noe Drømmenes Teater

Kontrakter vil komme: Toppsjef i Subsea 7, Jean Cahuzac, kjøpte nylig en god porsjon aksjer i eget selskap. I første rekke for å tjene penger, naturligvis. Foto: Ivan Kverme Ivan Kverme
Publisert:16. november 2018

Oslo Børs hangler videre preget av usikre investorer og flere langt fra overbevisende kvartalsrapporter. Kapital-porteføljen sitter på en aksjemiks vi er sikre på vil løfte seg klart inn mot årsskiftet.

Mens investorene må forholde seg til flere kvartalsrapporter som også bidrar til å sende selskapenes respektive børskurser ned, må de også hanskes med et klart mer usikkert internasjonalt makrobilde. Handelskonflikten mellom USA og Kina bidrar også til mindre robuste makrostatistikker. Positivt er det derfor at den kinesiske presidenten Xi Jinping under en nylig avholdt handelskonferanse i Shanghai kom med et klart løfte om at landet vil importere produkter og varer for om lag 40.000 milliarder dollar i løpet av de neste 15 årene. Signalene har til en viss grad spredt seg over også på Oslo Børs, i første rekke ved at investorer har valgt å dekke inn deler av sine massive shortposisjoner i solenergiselskapet REC.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn