Kapital

Investor ·  Kredittfokus:

Kreditt i Warp Speed

Iván Kverme Iván Kverme
Publisert:10. desember 2018

Alle vet at kredittinvesteringer innebærer risiko, men: Har du tenkt på at denne risikoen er ikke-lineær!?

For store veletablerte selskaper oppleves aksjerisiko som lineær. Investorer som vurderer aksjer i selskaper som har utfordringer, er derimot vant til å tenke på at den iboende aksjeverdien inneholder en opsjonsverdi. På samme måte er obligasjonsinvestorer i sikre kreditter vant til å tenke på kredittrisikoen som lineær. High-yield-investeringer er ikke-lineære. Investorer i warrants og opsjoner er likeledes vant til ikke-linearitet. Kredittmarkedet oppviser betydelig negativ konveksitet. Økonomer bruker gjerne begrepet negativ konveksitet på en måte som korresponderer til begrepet negativ vekst.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn