Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Ikke glem tilbudssiden!

FOTO: KEPLER CHEUVREUX FOTO: KEPLER CHEUVREUX © Hegnar Media
Publisert:10. desember 2018

De neste tolv månedene kommer til å by på spennende muligheter innen riggsektoren. Kapasitetsutnyttelsen fortsetter å bedre seg, og vi tror på en bred rateoppgang ved slutten av neste år.

Det som har overrasket oss på den positive siden i år, er skraping innenfor flytersegmentet. Siden 2014 og frem til i dag teller vi 122 flyterigger som er skrapet. Det tilsvarer nesten 40 prosent av den globale flåten i 2014, og ingen andre oljeservicesegmenter kan vise til tilsvarende reduksjon på tilbudssiden. For det andre hovedsegmentet innen rigg, jackups, er skrapingen også godt i gang, men mer moderat med 15 prosent av 2014-flåten hugget opp. Det som også skiller de to segmentene er etterspørselen, som er opp ni prosent for jackups, mens den er flat for flytere. For jackup-segmenter noterer vi også at tender-volumene (det vil si forespørsler etter rigger fra oljeselskaper) har mer enn doblet seg hittil i år. Altså tildeler oljeselskapene flere kontrakter samtidig som de sender ut flere forespørlser. Det lover godt for etterspørselen inn i 2019.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn