Kapital

Investor ·  Internasjonale forvaltningskjemper stuper på børsene:

Forvalter­sjokk à la 2008

Utforbakke: Forvaltningsindustrien internasjonalt har i 2018 sett en rekke av sine andelskunder forsvinne.Utforbakke: Forvaltningsindustrien internasjonalt har i 2018 sett en rekke av sine andelskunder forsvinne.Utforbakke: Forvaltningsindustrien internasjonalt har i 2018 sett en rekke av sine andelskunder forsvinne.Utforbakke: Forvaltningsindustrien internasjonalt har i 2018 sett en rekke av sine andelskunder forsvinne. Foto: Youtube
Publisert:4. desember 2018

Ikke siden finanskrisen har flere børsnoterte forvaltningsselskaper falt mer i kurs enn de hittil har gjort i 2018.

Så vel amerikanske, som giganten BlackRock, men også en rekke europeiske børsnoterte kapitalforvaltningsforetak, dundrer ned i kurs. Og kursdramatikken – på høyde med kollapsen under finanskrisen i 2008 – er på ingen måte tatt ut av det blå, ei heller hva gjelder Jupiter. Bare i løpet av de to første ukene av oktober hadde det britiskbaserte kapitalforvaltningsforetaket, ifølge Financial Times, et netto uttrekk av fondsmidler til en verdi av litt over fire milliarder kroner. Dette kom på toppen av at kundene i løpet av tredjekvartal nettosolgte både rente- og aksjefondsandeler for rundt regnet åtte milliarder.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn