Kapital

Investor ·  Internettfesten over?

FAANG stanger i taket

Billionduellen: Selskapene Tim Cook (t.v.)og Jeff Bezos leder rundet begge 1.000 milliarder dollar i børsverdi i høst. Mens Apple-aksjen har holdt seg oppe, har Amazon falt kraftig. JIM WATSON AFP
Publisert:15. november 2018

Etter en turbulent høst peker pilene igjen oppover for Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google. Men verdsettelsen for flere av “superstjernene” er fortsatt skyhøy.

I et “post mortem” av den siste korreksjonen i det amerikanske aksjemarkedet – S&P 500 endte ned ca. 7 prosent i oktober – kan man slå fast at det ikke var én spesiell sektor som drev nedgangen. De såkalte FANG-aksjene preget tidvis nyhetsbildet og fikk også gjennomgå. Facebook, Amazon, Netflix og Googles morselskap Alphabet priser inn høy vekst og fremtidig inntjening, og er sensitive til nyheter og resultatskuffelser. Inkluderer man Apple, og kaller dem FAANG, utgjør verdien av disse aksjene totalt ca. 13 prosent av S&P 500-indeksen. Endringer i fremtidsutsiktene for denne kvintetten kan få store konsekvenser for de amerikanske børsene, den store bjellesauen internasjonalt.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn