Kapital

Investor ·  Investorene hamster aksjer:

Wall Street: Drukner i dollar

Rentenaive: Investorene kjøper aksjer i hopetall, tross stigende amerikanske renter. Dreamstime
Publisert:4. oktober 2018

Investorer kjøpte aksjer i selskaper som Facebook, Caterpillar og Bank of America for 120 milliarder kroner – i løpet av én uke i september. Toppledere og styremedlemmer lemper ut samme aksjer i ekspressfart.

At den amerikanske sentralbanken for alvor har fått opp rentedampen, eller at landet innkapsles i stadig høyere tollmurer, synes på ingen måte å hemme investorenes appetitt på amerikanske aksjer – tvert imot. For tross nye børsrekorder sluses det likevel inn enorme mengder dollar på Wall Street – rapporter fra den internasjonale databasen EPFR viser at i løpet av fem handelsdager i midten av september ble det nettokjøpt andeler i amerikanske aksjefond for svimlende 14,5 milliarder dollar, tilnærmet 120 milliarder kroner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn