Kapital

Investor ·  Oljeprisen dundrer oppover - med seismikkselskapene halsende etter:

"Alle" tror på opptur for TGS-Nopec

Foto: NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:18. oktober 2018

Et soleklart flertall av analytikerne er fortsatt svært så positivt innstilte til seismikkselskapet TGS-Nopec selv etter en kursoppgang hittil i år på rundt 60 prosent, betydelig bedre enn utviklingen ellers på Oslo Børs. I dag prises selskapet til litt over 30 milliarder kroner. Men høyere markedsverdi kan være i emning, om man lytter til konsernsjef Kristian Johansens uttalelser i forbindelse med de foreløpige regnskapstallene for tredjekvartal der det antas inntekter på 1,2 milliarder kroner: – Med et bedrende marked er kundene våre under økende press for å fylle reservene og begynne å vokse igjen. Som et resultat av det tror vi letebudsjettene må øke fra det nåværende lite bærekraftige og lave nivået, sa Johansen blant annet. Basert på sin mer fleksible forretningsmodell klarte selskapet seg også langt bedre enn mange av de andre seismikksaktørene under den voldsomme oljenedturen på Oslo Børs i 2014 og 2015 – og kapitaliserer naturligvis på dette i takt med det som ser ut til å være en tydelig industrielt drevet opptur. På samme tid i fjor satte oljeselskapene opp sine respektive letebudsjetter med utgangspunkt i en oljepris på rundt 50 dollar fatet. Den langt sterkere oljeprisutviklingen skaper bare enda friskere kontantrømmer, som ikke bare skal gå til nedbetaling av gjeld og romslige utbytter – men også til høyere investerings- og letebudsjetter. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn