Kapital

Investor ·  Energifokus:

Oljeinvesteringene skal opp

Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets.
Publisert:4. oktober 2018

Oljeselskapenes kontantstrømmer eser ut, det betyr klart økende investeringsetterspørsel.

Med en oljepris på langt over 70 dollar pr. fat, kostnader som har kommet dramatisk ned de siste årene og investeringer som fortsatt er lave, ser vi at oljeselskapene rapporterer rekordhøye kontantstrømmer. Dersom vi ser på de ni viktigste børsnoterte oljeselskapene, ser vi at disse rapporterte en fri kontantstrøm på 54 milliarder dollar i 2017. Denne er forventet å bli hele 102 milliarder dollar i 2018. En bortimot dobling på ett år er spektakulært.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn