Kapital

Investor ·  Kraftige kursløft for de største egenkapitalbevisene på Oslo Børs. Men:

Nok bank for i år

Stanger i taket: Vi takker for oss og tror kursfesten i egenkapitalbevisene til Sparebanken Vest, SpareBank 1 Nord-Norge, SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 SR-Bank nå er over. Her er bank-ene representert ved sine respektive banksjefer Jan Erik Kjerpeseth, Jan-Frode Janson, Finn Haugan og Arne Austreid. Foto: Emil Weatherhead Breistein NTB scanpix
Publisert:9. oktober 2018

I mai mente vi det var på tide å kjøpe seg inn i egnekapitalbevisene til SpareBank 1 SR-Bank, SpareBank 1 SMN, SpareBank 1 Nord-Norge og Sparebanken Vest. Siden da har kursene gått voldsomt, men det er en tid for alt – selg!

“Om man lener seg på historikken, er det i det minste annet halvår egenkapitalbevisene jevnt over gjør det kursmessig bra, skrev vi i slutten av mai da vi mente det var på tide å kjøpe et knippe børsnoterte sparebanker. Børsstatistikk viser nemlig at egenkapitalbevisene har en tendens til å gjøre det svakere enn aksjemarkedet i andrekvartal – i perioden etter at bankene har utbetalt sine respektive utbytter – for så å komme sterkt tilbake i tredjekvartal.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn