Kapital

Investor ·  Porteføljefokus:

Ikke glem småjuvelene i indekseuforien

Eivind Yggeseth
Publisert:19. oktober 2018

Vårt syn i ODIN er at de mindre selskapene kan vokse mer lønnsomt enn de store selskapene, og vi ser ikke at prisingen i markedet i dag reflekterer dette.

I følge tall fra Morningstar finnes det globalt rundt 25.000 aksjefond. Kun ti prosent av disse er indeksfond, men andelen av forvaltningskapitalen er derimot på 40 prosent. I perioden 2007 til juli 2018 har forvaltningskapitalen for indeksfond femdoblet seg, mens aktive fond kun har økt med 57 prosent. Indeksfondenes fremgang i markedet har hatt en skjerpende effekt mot de aktive fondene som over tid ikke leverer meravkastning til kundene. Vi er ikke uenig i at indeksfond har sin plass i markedet og at det er en enkel tilnærming til markedseksponering. I denne artikkelen vil vi derimot fokusere på hva man aktivt velger bort når man velger å investere i passivt forvaltede aksjefond.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn