Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Hydrogen bryter gjennom

Hydrogen i vinden. Foto: NTB scanpix Ritzau Scanpix
Publisert:4. oktober 2018

I alle industrier gjelder det for styrer, ledere og investorer å vite hvor det er sterkest vekst og hvorfor. Den som ikke vet hvor fronten er, ser lett spøkelser overalt. Hydrogen løftes nå opp fra utviklingsprosjekter til store kommersielle investeringer. Gjennombruddet skjer i de mest offensive industrilandene USA, Kina, Sør-Korea og Sveits.

Trailerprodusenten Nikola Motor Company i USA har nå ordre på leveranser av hydrogentrailere for 11 milliarder dollar. Øl-produsenten Anheuser Busch har bestilt opp til 800 trailere fra Nikola for 720 millioner dollar for bruk i USA. Om Nikola Motors lovnad om å eie og drive hydrogentrailere er over 20 prosent billig- ere enn dieseltrailere, vil det grønne skiftet for trailere komme raskt i USA. Børsnoterte NEL i Norge har allerede mottatt en ordre om å levere utstyr som kan produsere og distribuere fornybar hydrogen fra Nikola for 1,5 milliarder dollar.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn