Kapital

Investor ·  Eiendomsfokus:

Handelseiendom på salg?

Camilla Thunes i Malling & Co Research and Valuation. Mona Holtan © Hegnar Media
Publisert:5. oktober 2018

Nordmenns handelsmønster er i endring. Konkurser og omsetningssvikt blant de største kjedene innen fysisk handel skaper frykt blant bransjeaktørene. Hvordan vil dette påvirke verdien på handelseiendom?

Fysisk butikkhandel har stagnert, med svært marginal vekst målt i reelle tall. For kjøpesentre, som nordmenn tidligere nærmest har valfartet til, har årlig omsetningsvekst justert for arealutvidelser kun vært 0,9 prosent årlig fra 2012 til 2017, ifølge Araplan. Dette tilsvarer en negativ reell vekst på minus 1,2 prosent hvert år. Det er spesielt varekategoriene klær, sko og elektro som har slitt med lav vekst i fysiske butikker. Varegrupper som er blant de stør- ste på nett.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn