Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Det spirer og gror blant nye norske teknologiselskaper

Aksel Øverland Engebakken i ABG Sundal Collier. Jeanette Elisabeth Hammer © Hegnar Media
Publisert:31. oktober 2018

Kahoot! og Elliptic Labs er kanskje to av de mest spennende IT-selskapene i Norge.

Men så langt er ingen av IT-selskapene børsnoterte. Kahoot! er en spillbasert læringsplattform. På plattformen kan man lage interakt­ive quizer til bruk i læring, for eksempel kan en lærer lage Kahoots til klassen sin. Kahoot! sikter i år mot å ha 100 millioner brukere ved utgangen av året. Elliptic Labs (EL) lager løsninger for mobiltelefoner basert på ultralyd som blant annet gjør at du kan styre mobilen på avstand med håndbevegelser. Med ELs teknologi kan du også utvide skjermen helt til kanten ved bruk av ultralyd software fremfor klassisk hardware. EL har blant annet levert teknologi til den kinesi­ske elektronikkgiganten Xiaomis telefoner. Kahoot! og EL er to vidt forskjellige selskaper, men i denne kommentaren setter vi fokus på generelle likhetstrekk mellom de to raskt voksende teknologicasene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn