Kapital

Investor · Oslo Børs:

Børsen full av sorte svaner

Stor Hydro-usikkerhet: Brasil-problemene er en verkebyll for Norsk Hydro og toppsjef Svein Richard Brandtzæg. Investorene løper neppe mann av huse etter Hydro-aksjen med det første. Foto: NTB Scanpix Foto: NTB Scanpix © Hegnar Media
Publisert:18. oktober 2018

 Børslokomotivet Norsk Hydro sendte sjokkbølger over Oslo Børs med sine Brasil-problemer. Og nå kommer kvartalsrapportene der flere vil overraske investorene.  

Så smalt det altså skikkelig for Norsk Hydro-aksjonærene da selskapets toppsjef Svein Richard Brandtzæg meldte at de så seg nødt til å stenge både aluminaraffineriet Alunorte og bauksittgruven Paragominas. Børskjempen stupte vel tolv prosent på meldingen, et kursfall i løpet av en børsdag selskapet ikke har opplevd maken til siden finanskrisen og som barberte aksjonærverdiene med om lag tolv milliarder kroner. Kurskollapsen til tross, analytikerne er imidlertid delt om Norsk Hydro nå fremstår som et fornuftig kjøp eller ikke.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn