Kapital

Investor ·  Forsikringsfokus (GDPR):

Hva burde du spørre din forsikringsrådgiver om?

Publisert:28. juni 2018

Har du hørt vitsen om de to forretningsmennene som møtte hverandre i en flyplasslounge? Den ene spør den andre: “Kan du anbefale en ekspert på personvernforordningen?” Den andre tenker en stund og responderer: “Ja”. “Flott, kan du gi meg opplysninger om vedkommende?” spør den første, hvorpå den andre svarer et kort og kontant: “Nei”.

I en tid hvor store teknologiselskaper blir gransket for sin håndtering av personopplysninger, øker behovet for strengere kontroller. EUs nye personvernforordning (GDPR) trådte i kraft den 25. mai i år. Personvernforordningens mål er å styrke rettsvernet til innbyggere i EU og EØS og gi dem økt kontroll over sine egne personopplysninger og sikre at denne informasjonen beskyttes i hele Europa. GDPR har som formål å endre måten vi samler inn, bruker, håndhever og lagrer persondata på.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn