Kapital

Investor ·  Drukner i nøytralanbefalinger

Equinor - på hold!

Reuters
Publisert:4. juni 2018

Oljeprisen går i taket – likevel drukner Equinor i nøytralanbefalinger. Hvorfor?

Oljeprisen flørter i skrivende stund med 80-tallet og sørger for at Equinors frie kontantstrøm – også som en følge av flere år med omfattende kostnadskutt og øvrige produktivitetstiltak – nå vokser voldsomt. Resultatet spiller seg ikke overraskende ut på en oljehet Oslo Børs der Equinor, tidligere Statoil, nærmest daglig setter nye kursrekorder mens oljeprisen altså omsettes til nivåer mange råvareanalytikere bare for kort tid siden mente var et utopisk nivå gitt vekstutsiktene for den amerikanske skiferoljeproduksjonen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn