Kapital

Investor ·  Aksjefokus

Green is good

Det er stor variasjon mellom selskapenes fokus på miljø, sikkerhet og mangfold, skriver Saskia J. Sterud i Carnegie. AP
Publisert:12. april 2018

Dagens og ikke minst fremtidens investorer er opptatt av selskapenes evne til å vokse ansvarlig. 83 prosent av millenniumgenerasjonen mener selskaper er bedre egnet enn staten til å løse miljø- og sosiale problemer.

ESG (Environmental, social og governance) går ut på å allokere penger til selskaper som tar hensyn til klima, mangfold, arbeidsforhold og lønnsnivå. Bærekraftige investeringer vokser hurtig, og i 2016 fulgte 62 trillioner dollar ESG-retningslinjer i USA.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn