Kapital

Inside ·  Voldsomme kurstap etter emisjon i PGS:

Smell for Pareto-kunder

Saftig bakrus: Kunder hos Pareto Securities sitter nå med et papirtap etter emisjonen i seismikkselskapet PGS. Her Christian Jomaas, toppsjef i meglerforetaket. Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Publisert:16. mars 2020

Seismikkselskapet PGS trykket nye aksjer i ekspressfart i slutten av januar. Kunder av meglerhuset Pareto Securities tegnet seg på bred front, og kan ha endt opp med papirtap på opp mot 80 millioner kroner.

– Dette er en veldig god løsning for selskapet, uttalte ansvarlig for investorkontakt Bård Stenberg i PGS etter at selskapet, for bare få uker siden, men før den siste tidens børsras, hadde gjennomført en rettet emisjon ved å utstede nesten 49 millioner nye aksjer til kurs 17,5 kroner. Interessen for å tegne seg i seismikkselskapet – som opp gjennom historien ikke rent sjelden har henvendt seg til investorene på Oslo Børs på jakt etter mer penger – var overveldende, og emisjonen ble dermed betydelig overtegnet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn