Kapital

Inside ·  Svein Støle bommet med Sparebank Vest-kjøp:

Slutt på bankfesten

Nok på kistebunnen: Formuen til Svein Støle er stadig stor, men en av landets aller rikeste privatpersoner ser at den nå forvitrer blant annet som følge av bratt kursfall i Sparebanken Vest, der han er største private eier. Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Publisert:8. april 2020

I fjor høst kjøpte Pareto-gründer Svein Støle (56) nye egenkapitalbevis i Sparebanken Vest for nesten 90 millioner kroner. Det så lenge ut som et smart trekk, men på Oslo Børs sendes kursen i disse dager ned mot nye bunnoteringer.

“ Sparebanken Vest er svært tilfreds med den meget gode mottagelsen banken og nedsalget av egenkapitalbevis fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest har fått i markedet. Det er gledelig at så mange har tro på vår modell og vår strategi. Med lav kompleksitet, lav risiko på lånebok og sterke resultater har Sparebanken Vest et solid fundament for videre vekst, uttalte konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i november i fjor knyttet til at banken hadde fått inn flere nye eiere fordi banken hadde fått tillatelse til å konvertere 2,4 milliarder kroner i grunnfondskapital til eierandelskapital. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn