Kapital

Inside ·  Ankesaken om ulovlig navnebruk er utsatt:

Olav Thon krever høyere lisensavgift

Krever millionbeløp: Olav Thon krever at restauranten Stortorvet Gjestgiveri må skifte navn og at eierne betaler lisens for bruken av navnet som minner svært mye om Thons egen restaurant Stortorvets Gjæstgiveri. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:19. mars 2020

Restauranten Stortorvet Gjestgiveri på Hamar er dømt til å skifte navn. Olav Thon krever også at selskapet må betale inntil 3,5 millioner i lisens for den ulovlige bruken.

Hvor innarbeidet er Stortorvets Gjæstgiveri som merkenavn? En restaurant på Hamar kaller seg Stortorvet Gjestgiveri og ble i tingretten i fjor dømt til å skifte navn. Dommen er anket, men ankesaken er blitt utsatt på ubestemt tid.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn