Kapital

Inside ·  Staten blir nest største taper etter Olav Nils Sunde:

Momskrav på 107 mill. felte Gresvig

Travelt: Mange år på overtid får Bjørn Rune Gjelsten endelig tatt over Gresvig, dog nå kun deler av et konkursbo. Foto: NTB scanpix VG
Publisert:5. mars 2020

Skyldig moms på 107 millioner kroner som skulle betales 10. februar, felte sportskjeden Gresvig. Etter Olav Nils Sunde blir det derfor staten som taper mest på konkursen. DNB får derimot full dekning for bankens pantekrav på 500 millioner kroner.

Sportskjeden Gresvig kastet kortene i en oppbudsbegjæring 3. februar. Da var det bare en uke igjen til morselskapet Gresvig Retail Group og dets datterselskaper stod foran en solidarisk innbetaling av skyldig merverdiavgift på 107 millioner kroner. På samme dato, 10. februar, hadde også sportskjedens til sammen 2.109 hel- og deltidsansatte krav på å få utbetalt 40 millioner kroner i lønn for januar måned.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn