Kapital

Inside ·  EQT har fått Storebrand-kjøpet rett i fleisen:

Minus 40 prosent – så langt

Får juling på børs: EQT la i januar rundt 800 millioner på bordet for aksjer i Storebrand, her ved konsernsjef Odd Arild Grefstad, og har fått børskrakket midt i fleisen. Eivind Yggeseth Eivind Yggeseth
Publisert:23. mars 2020

I midten av januar gikk EQT tungt inn på eiersiden i Storebrand. I etterkant har kursen stupt, men PE-selskapet bedyrer overfor Kapital at de fortsatt har klokkertro på selskapet – og utelukker heller ikke andre nye aksjestunt på en mørbanket Oslo Børs.

“EQT Public Value har fulgt Storebrand over tid og er imponert over arbeidet som selskapet har lagt ned for å styrke balansen med mål om å skape et solid grunnlag for videre vekst, uttalte partner Fredrik Åtting i EQT Partners i midten av januar da det ble kjent at PE-giganten hadde lagt rundt 800 millioner kroner på bordet for omtrent 2,5 prosent av aksjene i Storebrand. Men heller ikke den norske forsikrings- og kapitalforvaltningsgiganten har gått klar av den siste tidens børskrakk: Siden Stockholm-baserte EQTs aksjekjøp har Storebrand-kursen ramlet med rundt 40 prosent og påført fondet et bokført kurstap tilsvarende rundt 330 millioner kroner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn