Kapital

Inside ·  Vil tjene det mangedobbelte på fond enn i lønn:

– Mine øyne vil være laserfokusert på jobben

A man with a mission: Det skal sterk motivasjon til for å forlate sitt eget livsverk og bli byråkrat i Norge, selv om den nye jobben er som sjef for Oljefondet. Men Nicolai Tangen sier seg klar for å gå fra å være en aktiv hedgefondforvalter til lede et enormt indeksfond. Foto: NTB scanpix
Publisert:2. april 2020

Til tross for en forventet årslønn på over syv millioner kroner som ny sjef for Oljefondet vil Nicolai Tangen kunne tjene det mangedobbelte på avkastningen fra hans private formue på over syv milliarder kroner. – Mine øyne vil være laserfokusert på jobben, lover Tangen.

Tangen blir når han tar over som sjef for Oljefondet i september i år Norges i særklasse rikeste byråkrat. Tangen opplyser til Kapital at han har en privat formue på ca. 7,3 milliarder kroner gitt dagens pundkurs.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn