Kapital

Inside ·  Veikrangel i Nordmarka:

Løvenskiold vil øke avgiftene

Vil bestemme veiprisingen: Carl Otto Løvenskiold har gått rettens vei for selv å kunne bestemme hvor mye det skal koste å benytte veiene i Nordmarka. Terje Bringedal VG
Publisert:9. mars 2020

Milliardæren Carl Otto Løvenskiold ligger i veikrangel med ekteparet som eier det populære turmålet Heggelia i Nordmarka. Nå anker begge parter dommen i en sak som handler om organisering av privat vei og avgiftene for å bruke den.

Med sin nærhet til Oslo er Nordmarka et eldorado for friluftsinteresserte, og med 430.000 mål skog er det god plass til alle som vil ta seg frem – både til fots og på veiene. Løvenskiold leier ut et par hundre hytter, koier og Marka-plasser til ulike formål, og han har også solgt noen av eiendommene – mer eller mindre frivillig.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn