Kapital

Inside ·  Potensiell storgevinst utradert for HitecVision i Kværner:

Kursras på 400 millioner

Rykk tilbake til start: HitecVision, med gründer og daglig leder Ole Ertvaag i spissen, må bare konstatere at en kursgevinst i Kværner på rundt 400 millioner har gått fløyten etter den siste tids kraftige kursfall. Ruud, Vidar Ruud, Vidar
Publisert:19. mars 2020

HitecVision raidet markedet for Kværner-aksjer i 2015. I dag har kursen ramlet ned til hva selskapet opprinnelig betalte for aksjene. En potensiell gevinst på rundt 400 millioner kroner har dermed forduftet for andelseierne i det Stavanger-baserte PE-selskapet.

“ Dette er en finansiell plassering. Vi synes Kværner er interessant å investere i, og ser frem til å samarbeide med andre aksjonærer i selskapet, uttalte daværende styreformann i North Sea Strategic Investments, Frode Sigurd Berg, etter at det nystartede investeringsselskapet, som er heleid av private equity-fondet HitecVision, i november 2015 hadde kjøpt ti prosent av aksjene i Kværner. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn