Kapital

Inside ·  Byrådet torpederte utbyggingsplaner:

Krever 153 mill. – tilbys 90.000

Forblir frodig: I denne hagen har Erik Bøhler og Christen Sveaas lenge jobbet med et boligprosjekt til titalls millioner, men de kan ende opp med å sitte igjen med en snau million fra kommunen for eiendommen. Richard Solem Richard Solem © Hegnar Media
Publisert:9. mars 2020

Erik Bøhler og Christen Sveaas sloss videre for sin frodige Frogner-hage som Oslo kommune har ekspropriert for å lage bydelspark. Partene møtes nå i retten.

Nylig gav Fylkesmannen i Oslo og Viken kommunen samtykke til umiddelbart å ta over eiendommen, som byrådet vedtok ekspropriert for to år siden. Men på én betingelse: Kommunen må først betale et forskudd på erstatningen til eierne.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn