Kapital

Inside ·  Torstein Tvenge hamstrer flere Aker-aksjer:

Tror på høye utbytter

Ingen oljeskam: En av landets aller rikeste, Torstein Tvenge (67), fortsetter hamstringen av Aker-aksjer, tross urolige børsmarkeder. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix
Publisert:19. februar 2020

Mangemilliardæren jager Aker-utbytter og er nå selskapets soleklart største private aksjonær med aksjer for nær en halv milliard kroner.

Investor Torstein Tvenge (67) satser mer og mer av formuen på Aker-aksjer. Siden årsskiftet har Tvenges aksjebeholdning økt med 75.000 nye aksjer i det Kjell Inge Røkke-kontrollerte industrikonglomeratet. En børshverdag preget av flere og flere pessimistiske aksjestrateger, historisk høyt prisede aksjemarkeder og en rekke ikke altfor oppløftende makrostatistikker, hemmer likevel ikke investorens appetitt på flere Aker-aksjer. Tvenge svarer dette når Kapital lurer på hva som trigger den voldsomme interessen:


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn