Kapital

Inside ·  Salg fra ettertraktet samling:

Spesialauksjon etter Kaare Berntsen

Kulturarv under hammeren: I midten av mars selges deler av Kaare Berntsens samling hos Grev Wedels Plass Auksjoner. På bildet et veggteppe av Synnøve Anker Aurdal, en bryllupskjenge fra Hardanger og en sølvkanne fra 1687. Hans Richard Elgheim (t.v.) og Morten Zondag (t.h) hadde ikke priset objektene da artikkelen gikk i trykken.
Publisert:20. februar 2020

I mange tiår var kunsthandler Kaare Berntsen i Oslo en ­institusjon og et mekka for kunst- og antikvitetselskere. Eieren ved samme navn samlet også selv. Nå selges godbiter fra den unike samlingen.

Det er den 18. mars at objektene fra samlingen til Kaare Berntsen jr. legges under hammeren hos Grev Wedels Plass Auksjoner (GWPA) i Oslo. Berntsen, som gikk bort i 2015, var en av de mest toneangivende og kompetente sam-lerne i etterkrigstiden i Norge.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn