Kapital

Inside ·  Jens Ulltveit-Moe har tapt 190 mill. på svensk solselskap:

Total solformørkelse to ganger i fjor

Ganske mørkt: Jens Ulltveit-Moe har opplevd lysere tider som investor enn de siste par årene. Begge hans solinvesteringer har nå endt med store tap. Iván Kverme Iván Kverme © Hegnar Media
Publisert:3. februar 2020

På toppen av et milliardtap på REC Silicon tapte Jens Ulltveit-Moe også 190 millioner kroner på et svensk solenergiselskap som gikk konkurs i fjor. Det førte igjen til at et av hans eierselskaper ble insolvent og måtte oppløses.

Som om det ikke var ille nok å tape over én milliard kroner på REC Silicon de siste ti årene, så har investoren Jens Ulltveit-Moe gått på enda en tapsbombe innen solenergi. I årene 2013–2017 puttet han stadig mer penger inn i det svenske solselskapet Sol Voltaics. Men runde etter runde med millionfinansiering fra Ulltveit-Moe og de andre eierne hjalp ikke. Sol Voltaics lyktes ikke i tide med sin ambisjon om å benytte nanoteknologi til å effektivisere solcellepaneler slik at de kunne produsere mer strøm enn dagens paneler. Da Sol Voltaics gikk tom for penger i fjor, etter at eierne sa nei til å skyte inn enda mer penger, endte det med konkurs.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn