Kapital

Inside ·  Kapital avslører Sohlberg-kjøper:

Halvorsen bladde opp 27,3 mill. for rekordbilde

Vant budkamp: Hedgefond-forvalter Ole Andreas Halvorsen gikk seirende ut i budrunden om Harald Sohlberg-bildet “Moder Jord”. Inkludert omkostninger måtte Halvorsen betale 27,3 millioner kroner. Foto: Bloomberg Bloomberg via Getty Images
Publisert:3. februar 2020

Før jul ble det satt ny rekord i London for et maleri signert Harald Sohlberg. Det var “tigergutt”, investor Ole Andreas Halvorsen, som betalte 27,3 millioner kroner i London.

Det var flere som stusset på vurderingen av Harald Sohlberg-bildet “Moder jord” da Sotheby’s i forkant av en auksjon bad om 11,6-17,4 millioner kroner. En stor samler lurte på om maleriet i det hele tatt ville bli solgt. Kapital skrev om bildet i forkant av auksjonen, som fant sted i desember.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn