Kapital

Inside ·  Noen høyere?

Smålån til 258 prosent rente

Lån: Den finske fintech-gründeren Jorma Jokela er konsernsjef i Ferratum Group, som driver utlånsvirksomhet i en rekke europeiske land. Stine Marie Brosø styrer den lille norske virksomheten, der rådyre smålån tilbys som eneste produkt fore-løpig. Iván Kverme Iván Kverme
Publisert:11. desember 2019

Det finske fintech-konsernet Ferratum tilbyr smålån i Norge til astronomiske renter. 258 prosent effektiv rente påløper hvis du låner 20.000 kroner i ett år.

Det er vanskelig å forstå hvordan Ferratum kan få volum nok til å tjene penger på det børsnoterte finske fintech-konsernets ene produkt i Norge: smålån på opptil 30.000 kroner med fleksibel tilbakebetaling. Men volum må Ferratum ha, og trolig tjener de også noen penger, da de nå har fire ansatte i Norge, og de reklamerer for sine smålån i relativt dyre TV-reklamer.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn