Kapital

Inside ·  Fire år kan være nok som nest største aksjonær:

Mot storsalg i Kværner?

På selger’n? Hitecvision, under ledelse av toppsjef Ole Ertvaag, har på fire år tjent rått på Kværner-investeringen. I enkelte finanskretser venter man nå bare på når PE-fondet vil selge seg ut av Kværner. Ruud, Vidar Ruud, Vidar
Publisert:13. desember 2019

Siden høsten 2015 har private equity-selskapet Hitecvision vært en av hovedaksjonærene i Kværner. Enkelte analytikere mener det nå er en mulighet for at selskapet vil selge seg ut – inspirert av andre PE-selskaper som rømmer Oslo Børs.

“ Av prinsipielle grunner kommenterer vi ikke våre investeringer i børsnoterte selskaper, er alt Kjell-Erik Endresen i Hitecvision vil si til Kapital knyttet til de spekulasjoner som verserer i enkelte megler- og analytikermiljøer om at PE-selskapet vurderer en exit i Kværner. For høsten 2015, i en periode der mer eller mindre samtlige oljeserviceselskaper notert på Oslo Børs lå nede med brukket rygg, støvsuget Hitecvision-fondet North Sea Strategic Investments aksjer i Kværner til kurs åtte kroner pr. aksje med god hjelp av meglerforetaket Arctic Securities. Fondet er fortsatt selskapets nest største eier med 16 prosent av aksjekapitalen, tilsvarende rundt 43 millioner aksjer. Hovedeier i Kværner er Aker Kværner Holding. Men at en av oljeserviceselskapets hovedeiere kan være i salgsmodus, er altså en snakkis i enkelte finanskreter.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn