Kapital

Inside ·  Guddommelig inntjening:

Har frelst folk for 220 mill.

Brøt loven: Både Forbruker?tilsynet og 29Stiftelsestilsynet har kommet med kraftig kritikk av mirakelpredikant 29Svein-Magne Pedersen, som hevder at han kan kurere både aids og kreft. Anders Haukland Tor-Bjørn Nordgaard
Publisert:19. desember 2019

Predikant Svein-Magne Pedersen og Misjonen Jesus Leger soper fortsatt inn millionbeløp på at Gud angivelig virker gjennom Pedersen – og det både via telefon, TV, helbredelsesmøter og en helbredelsesbok.

De siste drøye ti årene har virksomheten til predikant Svein-Magne Pedersen, organisert gjennom stiftelsen Misjonen Jesus Leger, hatt en guddommelig inntektsvekst. Bare i fjor var omsetningen på rundt 14,2 millioner kroner, dobbelt så mye som i 2003, det første året vi har tilgang til predikantens regnskapstall for. Inntektene har passert et tosifret millionbeløp med god margin hvert eneste år siden 2007 (se figur). Bare siden 2003 har stiftelsen, som ble opprettet i 1990, omsatt for nesten 220 millioner kroner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn