Kapital

Inside ·  Young patrons 2020:

Donerte kunstverk til Nasjonalmuseet

Mottok gave: Nettverket 2020 ved Katinka Traaseth (t.v.) og William Flatmo har gitt et kunstverk av Katja Novitskova (t.h.) til Nasjonalmuseet, her representert ved samlingsdirektør Stina Högkvist. Frode Larsen Frode Larsen
Publisert:27. desember 2019

En gjeng unge, og til dels velbemidlede, kunstentusiaster overrakte nylig et nytt kunstverk til Nasjonalmuseet. – Vi hadde aldri klart å kjøpe dette arbeidet selv, sier samlingsdirektør Stina Högkvist i takketalen.

Det var i begynnelsen av desember at nettverket 2020 inviterte til fest for å overrekke gaven. Stedet var Arkitekturmuseet i Kvadraturen i Oslo, hvor hele paviljongen var satt av til arbeidet laget av den estiske kunstneren Katja Novitskova (35). Verket hennes “Pattern of Activation (biotic crisis)” består av en isbjørn med blod på snuten og økonomiske grafer som symboliserer den globale oppvarmingen på andre elementer. Installasjonen er tidligere blitt vist på Venezia-biennalen i 2017, som er et slags VM for kunstnere, og nå har Nasjonalmuseet fått det.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn