Kapital

Inside ·  Ford lanserte sin første elbil Mustang Mach-e:

Støre-vennlig power ponni

“Gamechanger”: Ford skal investere 11,5 milliarder dollar i elektrifisering av bilparken innen 2022. Først ut er Mustang Mach-E, som produsenten mener tilbyr den unike kombinasjonen rekkevidde, SUV-plass, heftig design, teknologi og gunstig pris. Foto: Ford
Publisert:21. november 2019

Prisen på Fords første elektriske bil, en Mustang-inspirert SUV, sneier taket for “misunnelsesskatten” på 600.000 kroner som Arbeiderpartiet vil innføre på kostbare elbiler – om de kommer til makten i 2021.

Med Støre & Co bak rattet ville kjøpere av Mustang Mach-E First Edition sluppet å betale 25 prosent moms med en margin på bare 11.000 kroner. Bilen har firehjulstrekk, rekkevidde på 540 km og gjør 0–100 km/t på mindre enn fem sekunder. De tohjulsdrevne alternativene koster mellom 422.000 og 473.000 kroner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn