Kapital

Inside ·  Ektepaktene til Norges aller rikeste:

Støle ga tomt verdt 12 millioner til kona

Ga tomt i Holmenkollen: Nå Sveits-bosatte Svein Støle ga kona en tomt i gave før de utvandret i fjor. Her på Norgesbesøk under Pareto-konferansen på Holmenkollen Park Hotell i år. Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Publisert:21. november 2019

Før Svein Støle flyttet til Sveits i fjor, fikk kona nabotomten til deres tidligere luksusvilla i Holmenkollen i gave. Det går frem av en supplering fra i fjor til parets tidligere tinglyste ektepakt. Av Norges 15 rikeste gifte menn har bare fem av dem tinglyste ektepakter.

I forbindelse med det mye omtalte bruddet mellom Petter og Gunhild Stordalen har det vært mye fokus på at de to, ifølge VG, skal ha en ektepakt som ikke er tinglyst i Brønnøysund-registrene. En slik ikke-tinglyst ektepakt er imidlertid, om den er riktig utfylt med vitner osv., like juridisk bindende mellom partene som en ektepakt som er tinglyst. Den eneste, dog ganske store, forskjellen er at en tinglyst ektepakt gir partene, i praksis oftest kvinnen, beskyttelse mot kreditorer som måtte kreve å få verdiene til ektefellen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn